contabilitate
Daca va aflati in postura in care ati decis ca externalizarea serviciilor de contabilitate este optiunea urmatoare, probabil va intrebati si care sunt beneficiile ce pot rezulta in urma unei asemenea colaborari. Pentru a va lamuri va oferim in continuare cateva detalii cu privire la avantajele colaborarii cu o firma specializata pe servicii de contabilitate.

Serviciile mentionate se refera in fapt la tot ceea ce tine de fiscalitate, consultanta financiara, servicii resurse umane si salarizare, servicii de finantare, reprezentativitate in fata organismelor de control si nu numai. Avand in vedere aria larga a domeniilor in care asemenea servicii isi dovedesc utilitatea, iata care sunt si principalele avantaje rezultate din decizia de a colabora cu o firma specializata pe servicii contabile si financiare:

  • Informare constanta si sustinuta – firmele de contabilitate specializate sunt tot timpul la curent cu noutatile privitoare la legislatie, cu provocarile pe care le pot intampina companiile din acest punct de vedere, reusind sa ofere solutii optime care sa duca la rezolvarea unor situatii diverse.
  • Servicii complete – indiferent de cerintele specifice, de particularitatile si necesitatile unei companii, o firma de contabilitate care se respecta si care isi respecta de asemenea clientii va reusi sa ofere solutii personalizate, eficiente si avantajoase pentru activitatea oricarui business.
  • Economie de timp si bani – organizarea unui departament contabil in cadrul unei companii presupune investirea de resurse uneori destul de consistente. Externalizarea pare sa fie o optiune mult mai avantajoasa din acest punct de vedere, si chiar asa si este. Lasand in seama specialistilor partea financiar-contabila, proprietarii de business-uri se pot focusa ulterior pe alte aspecte care sa conduca la dezvoltarea acestora, economisind astfel timp si bani.
  • Reprezentare in fata organelor de control – o firma de contabilitate specializata pe servicii diverse nu va oferi doar avantajele anterior mentionate, ci si reprezentare a business-ului in fata organismelor de control financiar-fiscal. In acest fel, grija de a recruta si instrui personal specializat in acest sens in regie proprie este inlaturata de pe umerii proprietarului de business.
  • Raportare continua – indiferent de perioada si chiar si in timp real, reprezentantii unei firme de contabilitate pot sa ofere o situatie clara, reala si corecta a business-ului din punct de vedere financiar si contabil.

Cu ajutorul acestor beneficii orice proprietar sau administrator al unei afaceri are posibilitatea de a ajunge acolo unde isi doreste, avand la dispozitie instrumentele financiare potrivite si o echipa de experti care reuseste sa tina in frau tot ceea ce tine de partea financiara si contabila a unei firme. Prin eliminarea grijilor privitoare la acest aspect se vor putea lua decizii care sa favorizeze dezvoltarea business-ului in cauza.

O firma specializata pe servicii contabile poate sa propuna solutii potrivite, care sa contribuie la dezvoltarea oricaror companii, confirmand astfel ideea care spune ca succesul unui business depinde intr-o foarte mare masura de iscusinta, priceperea si experienta firmei de contabilitate cu care colaboreaza.

Ca ultime recomandari, in vederea luarii unei decizii inspirate, proprietarii si administratorii de business-uri care au luat decizia de a externaliza serviciile financiar-contabile trebuie sa se orienteze catre o companie cu experienta, recunoscuta pe piata acestor servicii. De asemenea, este important ca respectiva firma de contabilitate sa fie membra CECCAR, intrucat numai asa se poate avea siguranta faptului ca serviciile primite nu vor lasa de dorit. Nu in ultimul rand este necesara si o atentie sporita la costurile pe care le implica o asemenea externalizare a serviciilor contabile, insa cu siguranta o asemenea decizie va aduce economii companiei, spre deosebire de optiunea de a organiza intern un departament financiar-contabil.