consultanta juridica
Serviciile de consiliere juridica alcatuiesc un sector de activitate care cunoaste o dezvoltare continua. Tot mai multe firme specializate in acestea apar pe piata, iar asta se datoreaza in principal cererilor crescute venite din partea publicului. Este o ramura de activitate aparte, legat de care este preferat sa te informezi inainte de a incepe o colaborare. De preferat este sa fii in tema cu tot ce presupune aceasta, astfel ca momentul solicitatii serviciilor sa transmita hotarare din partea ta.

Rolul consilierului juridic

Consilierul juridic are datoria de a asigura apararea drepturilor si intereselor legitime a organelor de stat, dar si a autoritatilor locale sau publice, a institutiilor publice dar si a celor juridice, inclusiv a persoanelor de drept privat, respectiv care se afla in conformitate cu Constitutia si legile tarii.

Un consilier juridic este fie numit in functie, fie angajat in munca, dupa conditiile pe care le impune legea. Statutul ocupat de acesta este de functionar, dupa categoria si functia indeplinita.

Care sunt atributiile consilierului juridic?

In activitatea sa, specialistul trebuie sa asigure consultanta si reprezentarea angajatorului, cel in serviciul caruia se afla, respectiv cu care are raporturi de munca. Ce responsabilitati are acesta? In primul rand trebuie sa apere interesele legitime, dar si drepturile celor in cauza, in raporturile cu diverse institutii si autoritati. De asemenea, acesta are datoria de a aviza si contrasemna acte juridice, tinand cont de lege si de regulamentele specifice respectivei unitati.

Devine obligatia acestuia sa sustina demn si competent prin concluziile scrise sau verbale interesele autoritatii ce o reprezinta. Totodata, raportarea si respectarea normelor profesionale de deontologie care sunt prevazute in legea specifica organizarii si exercitarii acestei profesii este obligatorie.

Consultantul juridic de specialitate este cel care tine evidentele, actele si documentele activitatii pe care o desfasoara. Acest aspect este dictat si de reglementarile ce privesc rolul specialistului juridic. Spre exemplu, reprezentantii structurilor de administratie publica locale si judetene au obligatia de a acorda consultanta si totodata asistenta juridica atunci cand acestea sunt solicitate. In cazul celor care ofera servicii unitatilor publice, precum primariile sau consiliile comunale, reprezentarea trebuie sa fie realizata pe baza delegatiei pe care o emite primarul.

Desigur ca si activitatea profesionala a consilierului juridic este protejata de lege. Exista conditii prevazute de aceasta cu privire la modul de organizare si de exercitare a acestei profesii.  Sunt conditii de respectat, dar si drepturi pe care specialistul le are si de care se poate folosi. In orice caz, intentia este de a oferi celor in nevoie ajutor si nu de a crea probleme. Este esential ca anumite aspecte, cel putin cele de ordin esential, sa fie discutate in amanunt inainte de a incheia orice intelegere intre parti.

Din dorinta de a reprezenta un ajutor de nadejde si un aliat de incredere pentru public, am dezvoltat un departament care se ocupa cu servicii de consultanta juridica de specialitate. Se incadreaza in sfera noastra de activitate si astfel de servicii, astfel ca cei interesati pot beneficia de consultanta juridica de specialitate, iar pe langa aceasta si de alte servicii complementare necesare.

Astfel, avem in vedere redactarea de acte, respectiv de documente sau cereri cu caracter juridic, oferim servicii de asistenta a clientilor la negocieri, indiferent de autoritatile publice si institutiile in fata carora trebuie sa ne prezentam.

Completam sectorul de servicii cu ajutor in infiintari, respectiv in lichidari de fundatii sau asociatii, precum si in lichidari de societati comerciale cu numire de lichidator. Serviciile sunt disponibile in cadrul site-ului nostru simconta.ro, alaturi de alte ramuri precum serviciile de contabilitate, resurse umane, fiscalitate. Te asteptam sa ne contactezi pentru informatii suplimentare, respectiv pentru o colaborare de durata.